Slide 01

‘Catholicism’
Maak kennis met de levende Kerk wereldwijd

Eerste exemplaar

Op 19 februari 2015 is het eerste exemplaar van de dvd-serie ‘Catholicism’ overhandigd aan Mgr. J.W.M. Hendriks, hulpbisschop van Bisdom Haarlem-Amsterdam. Mgr. Hendriks was verheugd om het in ontvangst te mogen nemen en herkende de waarde van 'Catholicism' in een tijd dat de kennis van het geloof afneemt. Hij had de trailers al bekeken en was daarvan onder de indruk.

Catholicism lancering 2

Zijn reactie: "De serie heeft mensen in vele landen al gefascineerd. De priester Robert Barron legt niet alleen aantrekkelijk uit, de mooie beelden raken ook het hart. 'Catholicism' is geschikt om zelf te bekijken, maar nog mooier is het om dat met een groep te doen."

Megaproductie

Baron 01Er is ruim een jaar gewerkt aan de ondertiteling. Deze kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen Nederlandse en Vlaamse vertalers. Father Barron bezocht 15 landen en maakte op 50 locaties opnamen. Eigenlijk is het een reis door de schatkamer van het katholieke geloof. De spreker heeft de gave om op een boeiende manier geloofsthema’s uit te leggen en schuwt ook lastige thema’s niet. Tegelijk krijgen we te zien hoe het geloof leeft en mensen tot steun is. Father Barron neemt ons mee naar wat goed, mooi en waar is.

In de tien afleveringen komen de volgende thema’s aan de orde: Jezus, God en mens - Het onderricht van Jezus - Het mysterie van God - Maria, de Moeder van God - Petrus en Paulus - Christus en de Kerk - Liturgie en Eucharistie - De gemeenschap van de heiligen - Gebed en geestelijk leven - Het eeuwig leven Dit leven bereidt voor op een onvoorstelbaar leven bij God.

En deze plaatsen worden bezocht en getoond: Rome, Jeruzalem, Lourdes, Guadalupe, Krakau, Warschau, Kampala, Instanbul, Parijs, Sinaï, Efeze, Athene, Korinthe, New York, San Paulo, Manila, Namugongo, Kafarnaüm, Avila, Toledo, Florence. 

Hulp voor de parochiecatechese

Deze prachtige dvd-serie is nu ook toegankelijk voor Nederland en Vlaanderen.
De serie is geschikt voor parochiecatechese, geloofsonderricht, vervolgavonden bijv. na Alpha, maar ook om zelf of in huiselijke kring te bekijken.
Een kleine handleiding legt uit hoe bijeenkomsten te organiseren zijn.
Daarin staat ook hoe ‘Catholicism’ bij delen van de Catechismus van de Katholieke Kerk en van Youcat als ‘illustratie’ getoond kan worden.
De afleveringen duren ongeveer 50 minuten en zijn Nederlands ondertiteld.

'Catholicism’ is een gezamenlijke uitgave van Uitgeverij Betsaida en Stichting Katholiek Alpha Centrum. De prijs (voor 500 minuten!) is zo laag mogelijk gehouden om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven kennis te maken met dit mooie materiaal: 39,90 euro.

Voor een voorproefje bekijk de TRAILER

Wilt u de serie bestellen klik dan HIER 

 

TERUG NAAR DE HOMEPAGE